Duurzame energie

Zonnepanelen-installateur Nijmegen

Nijmegen is als stad een echte koploper op het gebied van duurzaamheid.

Nijmegen beschikt over een groot warmtenet en zet flink in op duurzame energie door middel van onder andere zonnepanelen, isolatiemaatregelen en windenergie. Hierdoor is het Nijmeegse energieverbruik sinds 2008 gedaald, terwijl het inwonersaantal is gestegen. Op de Lokale Duurzaamheidsmeter van 2014 haalde Nijmegen als duurzaamste stad een score van 97 procent.

Stadsverwarming reparatie Nijmegen

Steeds meer wijken in Nijmegen zijn aangesloten op stadsverwarming. Een mooi voorbeeld zijn nieuwe wijken zoals Waalsprong en Waalfront: alle nieuwe woningen zijn aangesloten op het leidingennetwerk waarbij afvalverwerker ARN in Weurt en Beuningen als het ware als kachel fungeert.

Hoe werkt dit dan? Bij het verbranden van afval komt warmte vrij. Het merendeel van deze (rest)warmte die resteert na het opwekken van elektriciteit wordt nu gebruikt als duurzame oplossing voor de stadsverwarming.

U doet er goed aan uw stadsverwarmingsunit eens in het jaar te laten controleren door een erkend installateur in de omgeving van Nijmegen, zoals WKS.

Bent u aangesloten op de stadsverwarming en zit u zonder warm water of hebt u het idee dat uw woning niet of te langzaam verwarmd wordt? Dan is er waarschijnlijk iets mis met uw warmteunit.

Schakel WKS in voor de reparatie van uw stadsverwarming.

Wijers Klimaat Service - Zonnepanelen plaatsen Nijmegen

Meer weten?

WKS installeert uw nieuwe zonnepanelen.

WKS komt bij u langs om uw huidige situatie te bekijken en u te adviseren over zonnepanelen en duurzame energie.